Descriere
Ulei esențial de Palmarosa
Uleiul esențial de Palmarosa a început să fie distilat în secolul al XVIII-lea, mai ales în Turcia. Deoarece are o aromă asemănătoare cu trandafirul, oamenii au început să folosească ulei esențial de palmarosa pentru a înlocui sau a ”lungi” uleiul esențial de trandafir, care era și atunci foarte scump.
Uleiul esențial de Palmarosa e obținut prin distilare cu aburi din iarba recoltată și uscată înainte de a înflori.
Ușor asemănătoare cu Geranium și Trandafir, Palmarosa are o aromă proaspătă, floral – ierboasă, dulce.
Este bogat în compusul chimic geraniol, care îi dă aroma trandafirie și care se găsește și în uleiurile esențiale de Geranium și Trandafir.
Originară din India, Palmarosa e acum cultivată și în Africa și Madagascar. De la aroma sa asemănătoare celei de Trandafir și Geranium, i se trag și numele populare de geranium turcesc sau geranium indian. Palmarosa face parte din aceeași familie botanică din care fac parte și Lemongrass și Citronella. E o iarbă des utilizată în gastronomie, industria băuturilor, parfumerie, cosmetică , dar are și multe întrebuințări terapeutice.
La ce e util pe plan emoțional și energetic?
- Aduce o notă de bucurie, veselie, ridică moralul
- Promovează un sentiment de adaptare
- Aduce calmul în momentele când e necesară o mai mare putere emoțională
- Reduce sentimentele de gelozie și posesivitate