Descriere
DESCRIERE
Formulă lipozomală originală LipoCellTech™, obținută printr-un proces patentat de alcătuire naturală a lipozomilor. Tehnologia LipoCellTech™ a fost dezvoltată, perfecționată și implementată în decursul a peste 10 ani de studii și cercetări de laborator și se remarcă prin procesul unic, complet natural, de obținere a lipozomilor fără utilizarea temperaturilor mari, a presiunilor înalte, fără adăugarea de solvenți, conservanți, arome sau alte ingrediente inactive. Metoda naturală permite obținerea unor lipozomi cu stabilitate înaltă, cu o dimensiune optimă a particulelor lipozomale, care variază între 60 și 172 nm, conferindu-le astfel absorbția celulară maximă.
Un procent alarmant de 47% dintre oameni nu pot adromi sau chiar rămân treji peste noapte. Fără odihnă corespunzătoare organismul prezintă semne clare de stres, fiind afectate dispoziția, concentrarea, sistemul imunitar și capacitatea de detoxifiere și regenerare a organismului.
Acidul gamma aminobutiric (GABA) este un aminoacid produs în mod natural în creier. GABA funcționează ca un neurotransmițător, facilitând comunicarea între celulele creierului. Rolul cel mai important al GABA în organism este de a reduce hiperactivitatea neuronală și a sistemului nervos central. GABA are, de asemenea, un rol important în menținerea tonusului muscular. Alături de glutamat, cel mai important neurotransmițător excitator al organismului, GABA reprezintă un factor decisiv al homeostaziei sau echilibrului fizic și mintal al corpului.
GABA reglează neurotransmițătorii noradrenalină, dopanimă și serotonină, putând facilita schimbarea din îngrijorare în relaxare, iar tristețea în stare de bine. Dacă nivelurile GABA din organism sunt mici, se instalează starea de anxietate, tensiune, depresie și insomnie [1].
GABA influențează somnul
Prin inhibarea activității neuronale, GABA îmbunătățește somnul, reduce stresul mintal și fizic, scade anxietatea și ajută la recuperarea stării de calm. GABA permite corpului și minții să se relaxeze și să doarmă profund pe tot parcursul nopții. Activitatea scăzută a GABA este asociată cu insomnia și tulburările de somn. Studiile arată că nivelurile de GABA la persoanele cu insomnie sunt cu aproape 30% mai mici decât la persoanele fără tulburări de somn. De asemenea, nivelurile scăzute ale GABA sunt asociate cu un somn neliniștit, cu treziri dese.
Slaba calitate a somnului este asociată cu tensiuna arterială mărită, pofta de dulce și mâncăruri procesate, creșterea în greutate, diabetul, atacul de cord și accidentul vascular cerebrale.
Consumul de alcool și nivelurile GABA
Alcoolul imită efectele GABA prin legarea de receptorii GABA din creier. Studiile au arătat că alcoolul nu crește nivelul GABA, dar produce efecte similare asupra organismului, cu repercusiuni dezastruoase pe termen lung.
Expunerea repetată la alcool poate desensibiliza receptorii GABA [2]. Această desensibilizare poate determina stări de stres sau de anxietate crescută, ceea ce mărește dorința, frecvența și cantitatea de alcool consumat.
Desensibilizarea receptorilor GABA, datorată consumului repetat de alcool, se observă prin simptomele de sevraj (stări de anxietate și drepresie în timpul perioadei de abstinență). Creierul poate deveni supra-stimulat și incapabil să regleze singur nivelul GABA, declanșând astfel simptome de sevraj.
Studii precum acesta (HTTPS://WWW.NATURE.COM/ARTICLES/NPP2011216) [3] arată că acidul gamma aminobutiric produce rezultate promițătoare în tratamentul dependențelor de alcool, nicotină și droguri.
Magneziul și GABA
7 din 10 oameni prezintă deficiență de magneziu, unul dintre cei mai importanți nutrienți de care are nevoie corpul uman. S-a demonstrat că magneziul modulează activitatea GABA din creier [4], acționând asupra receptorilor GABA pentru a facilita neurotransmisia GABA și instalarea efectelor de relaxare asupra sistemului nervos central.
Lipsa repetată de somn produce multe dezechilibre în organism, inclusiv scăderea rapidă a nivelului de magneziu, mineral implicat în peste 300 de reacții enzimatice și în mai mult de 600 de reacții celulare. Magneziul este un mineral deosebit de important în funcționarea sistemului nervos și tot mai multe studii arată că deficiența de magneziu (hipomagneziemia) poate să genereze boli mintale, precum depresiile majore și dependența. Lipsa de magneziu poate genera o stare de nervozitate, iritabilitate și agresivitate.
Magneziul este necesar în transmiterea impulsurilor nervoase, a funcționării normale a mușchilor, sinteza proteinelor, controlul glicemiei, reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, cu rol esențial în producerea ADN-ului și transformarea alimentelor în energie.
Carența de magneziu generează simptome care includ dureri musculare, crampe, spasme, circulație periferică deficitară (extremități reci), insomnie și anxietate
Mai multe informații despre magneziu în formă lipozomală naturală sunt disponibile aici: LIPOZOMAL MAGNEZIU HYPERNATURA®
Relația Magneziu-GABA-Melatonină
Melatonina este o moleculă aproape identică cu serotonina, iar rolul principal în creier este de a regla somnul și ritmul circadian. Un simptom al deficienței de melatonină este incapacitatea de a adormi după trezirea din somn pe timpul nopții.
Studiul clinic publicat în PubMed (HTTPS://WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV/PMC/ARTICLES/PMC5607825/) [5] arată că tulburarea nivelurilor de Melatonina, GABA, precum și a antioxidanților vitamina C și Glutathion sunt direct corelați cu insomnia și alte tulburări legate de somn la pacienții care au suferit un accident vascular cerebral (AVC).
Magneziul activează sistemul nervos parasimpatic, responsabil pentru dobândirea stării de liniște și relaxare. Prezența unui nivel optim de magneziu mărește activitatea neurotransmițătorului GABA și ajută la reglarea producției de melatonină, funcționând în același timp ca un amortizor al semnalelor sistemului nervos care mențin starea de veghe.
Într-un studiu dublu-orb asupra celor cu insomnie, suplimentarea cu melatonină a fost eficientă pentru reducerea latenței somnului (timpul necesar adormirii) și îmbunătățirea calității somnului. Acest lucru a mărit vigilență în timpul zilei, fără efecte secundare. [6] Un alt studiu controlat randomizat a arătat că melatonina este eficientă în ameliorarea substanțială a simptomelor de insomnie la 50% din grupul de studiu. Melatonina nu a afectat abilitățile motorii a doua zi. [7]
Sinergia acidului gamma-aminobutiric, alături de melatonină și magneziu reprezintă o compoziție atent echilibrată, formulată de LipoCellTech™, Marea Britanie, iar încapsularea în lipozomi naturali, de înaltă stabilitate, permit evidențierea rapidă a efectelor terapeutice.
Complexul sinergic Lipozomal Sleep Formula Hypernatura® contribuie la:
- restabilirea echilibrului și refacerea ciclului de somn;
- reglarea neurotransmițătorilor noradrenalină, dopamină și serotonină;
- diminuarea excesului de adrenalină;
- diminuarea stării de stres și anxietate;
- prevenirea depresiei și a bolilor mintale;
- echilibrarea stărilor emoționale și favorizarea unui somn profund;
- funcționarea normală a sistemului nervos;
- susținerea fizică și mintală în tratamentul adicțiilor sau dependențelor;
- susținerea atenției, memoriei și a performanței intelectuale;
- prevenirea și combaterea afecțiunilor neurologice;
- diminuarea riscului de accident vascular cerebral;
- îmbunătățirea funcției cognitive;
- reducerea oboselii și extenuării;
- prevenirea dezvoltări bolilor cardiovasculare;
- susținerea metabolismului energetic firesc;
- relaxarea organismului după efort fizic intens (ex. sport de performanță);
- prevenirea oboselii cronice;
- procesele de diviziune celulară și producere de ADN;
- susținerea proceselor naturale de vindecare ale organismului;
LipoCellTech™
Vitamine minerale, extracte naturale în formă de pudră lipozomală pură
Absorbția suplimentelor lipozomale este de 20 de ori mai mare decât în cazul suplimentelor clasice. Tehnologia brevetată LipoCellTech™, Marea Britanie, distribuită exclusiv în România sub brandul Hypernatura®, permite obținerea unei forme unice, naturale, de lipozomi, fără utilizarea temperaturilor și a presiunilor înalte, fără solvenți sau adăugare de alcool, arome sau alte ingrediente inactive.
Cele mai cunoscute metode de producere a suplimentelor lipozomale utilizează temperaturi și presiuni înalte, sau substanțe chimce. Din cauza acestui motiv ingredientele active nu rămân intacte.
Tehnologia de încapsulare lipozomală LipoCellTech™ permite obținerea lipozomilor printr-o metodă naturală și unică în lume.
- Moleculele lipozomale au stabilitate și biodisponibilitate ridicate;
- Nu necesită adăugarea alcoolului și a substanțelor chimice pentru conservare;
- Metoda unică, brevetată în SUA, nu necesită utilizarea temperaturilor înalte și a presiunilor ridicate;
- Capsulele sunt condiționate în flacon de sticlă brună (singura soluție de ambalare care păstrează nealterate calitățile produsului și nu influențează proprietățile acestuia);
- Gustul este neutru, fără arome adăugate, iar capsulele sunt foarte ușor de administrat.
Majoritatea suplimentelor sub formă de comprimate, capsule sau pudră, sunt foarte puțin absorbite de către corp. Ele sunt distruse în mediul intestinal înainte de a ajunge la destinație.
Prin învelișul fosfolipidic, vitaminele și mineralele lipozomale sunt protejate pe măsură ce înaintează prin stomac și intesitne. Microsfera lipozomală, alături de nutrienții pe care îi poartă în interiorul ei, ajunge intactă în fluxul sanguin, după care este absorbită direct în celulă.
Metoda folosită de LipoCellTech™ reproduce modelul naturii
Tehnologia brevetată copiază modul în care organismul obține natural propriile structuri lipozomale. Astfel corpul va recunoaște moleculele lipozomale ca fiind ale sale, asigurând un grad de absorbție ce depășește 95%. După livrarea ingredientelor active către celule, învelișul fosfolipidic din care este compus lipozomul se contopește cu peretele celular, fortificându-l și regenerându-l.
Procesul patentat de obținere naturală a lipozomilor a luat naștere dintr-un studiu atent al structurilor lipidice și dezvoltarea, în parcursul mai multor ani, de diferite metode de înfășurare a lipidelor în jurul unor enzime și molecule, astfel încât aceastea să poată fi studiate în mediul lor natural cu scopul obținerii de rezultate exacte.
Produsele lipozomale inovatoare ale LipoCellTech™ se remarcă prin compoziția lor pură. Metoda de producție asigură prezența ingredientelor pure, active și lipsa agenților de încărcare, antiaglomeranților sau a conservanților.
În parcursul întregului proces brevetat de producție se folosesc doar ingrediente selecționate pentru puritatea lor. Unitatea de producție este certificată GMP și respectă proceduri stricte de calitate. Fiecare etapă a procesului de fabricație este atent documentată și testată. Curățarea utilajelor de producție LipoCellTech™ este făcută exclusiv cu agenți de curățare organici.
Procesul de încapsulare lipozomală permite trecerea intactă a substanțelor active prin sistemul digestiv fără a fi afectat de sucurile gastrice, enzime digestive, săruri biliare, ducând nutrienții direct către celulele corpului. Chemotactismul funcționează într-un mod evident și permite lipozomilor să fie atrași de celulele umane prin faptul că sunt practic „bio-identici” și astfel eliberează ingredientele active, direct în celulă, în organele țintă. Acest proces oferă cel mai înalt nivel de biodisponibilitate.
Din păcate termenul lipozomal nu este protejat prin lege, astfel există și produse vândute ca fiind lipozomale dar formulele rezultate, de cele mai multe ori, nu prezintă stabilitate în tractul digestiv. Majoritatea formelor „liposolubile” se distrug rapid în procesul de digestie înainte de a avea loc absorbția lor, eliberând substanțele nutritive în intestinul subțire, de unde pot fi eliminate cu ușurință din corp și astfel nu există practic o diferență față de forma clasică.
De ce Lipozomal Sleep Formula Hypernatura®
- Lipozomii sunt microsfere cu înveliș fosfolipidic identic cu cel al membranei celulare;
- Tehnologie brevetată de obținere naturală a lipozomilor, fără aditivi chimici, solvenți organici, temperaturi ridicate sau presiuni înalte;
- Stabilitatea mare a lipozomilor nu permite pierderea sau distrugerea substanței active pe tractul digestiv;
- Dimensiunea maximă a lipozomilor purtători este de 172 nm;
- Fosfolipidele sunt extrase doar din semințe de floarea soarelui provenite din culturi cu identitate protejată non-GMO;
- Nu conține alergeni (soia) sau conservanți (alcool, sorbat de potasiu);
- Absorbția și biodisponibilitatea nutrienților este maximă;
- Lipozomii cedează nutrienții direct în celule;
- Fosfolipidele de înaltă puritate hrănesc și regenerează peretele celular;
- Nu necesită doze mari pentru instalarea efectelor.
Administrare Lipozomal Sleep Formula Hypernatura®:
1 capsulă pe zi, cu jumătate de oră înainte de culcare.
Compoziție per capsulă:
Magneziu citrat 168 mg (conține 16.8 mg magneziu), amestec lipozomal brevetat de fosfolipide ale acizilor oleic și palmitic din semințe de floarea soarelui provenite din culturi cu identiate protejată non-GMO 96.6 mg, GABA (acid gamma-aminobutiric) 56 mg, Melatonină 1.4 mg.
Nu conține: coloranți, conservanți, alcool, arome sintetice, zahăr, organisme modificate genetic, amidon, gluten, derivați din carne și lapte, drojdie, soia, sau alte ingrediente inactive.
Prezentare: flacon din sticlă brună (singura soluție de ambalare care păstrează nealterate calitățile produsului și nu influențează proprietățile acestuia) cu 30 capsule vegetale;
Producător: LipoCellTech™, Marea Britanie
Precauții:
Deoarece acidul gamma-aminobutiric poate produce somnolență, după administrare nu este indicată conducerea de vehicule auto sau manevrarea utilajelor grele;
Utilizarea de către femeile însărcinate sau care alăptează se poate face la recomandarea consultantului de specialitate;
Asocierea cu tratamentele alopate (ex. antidepresive, antispihotice, antihipertensive) se face doar prin recomandare și monitorizare medicală;
A nu se lăsa la indemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, ferit de razele soarelui;
A nu se utiliza de către persoanele cu alergie la oricare dintre ingrediente;
A se păstra ferit de căldură și umiditate în ambalajul original,
Un supliment alimentar nu este un substitut pentru o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Informațiile prezentate au scopul de a oferi suport practicienilor din domeniul sănătății. Vă rugăm să urmați sfatul unui medic în cazul unor probleme de sănătate.
Certificat de notificare emis de Ministerul Sănătății prin CRSP Iași – seria AD nr. 1698/01.09.2020.
Unic importator și distribuitor pentru România SC HYPERFARM SRL
Referințe:
[1] I.S. Shiah and N. Yatham, GABA functions in mood disorders: An update and critical review, Life Sciences, Vol 63(15), 1998, pp. 1289-1303. [2] Martin Davies, The role of GABAA receptors in mediating the effects of alcohol in the central nervous system, PubMed, 2003 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC165791/), [3] Giovanni Addolorato, Lorenzo Leggio, F Woodward Hopf, Marco Diana & Antonello Bonci, Novel Therapeutic Strategies for Alcohol and Drug Addiction: Focus on GABA, Ion Channels and Transcranial Magnetic Stimulation, Neuropsychopharmacology volume 37, pages163–177(2012), [4] Neil Bernard Boyle,* Clare Lawton, and Louise Dye, The Effects of Magnesium Supplementation on Subjective Anxiety and Stress, PubMed, 2017 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5452159/). [5] Wei Zhang, Fang Li, and Tong Zhang, M.D., Ph.D., Relationship of nocturnal concentrations of melatonin, gamma-aminobutyric acid and total antioxidants in peripheral blood with insomnia after stroke: study protocol for a prospective non-randomized controlled trial, Neural Regen Res. 2017 Aug; 12(8): 1299–1307. [6] Patrick Lemoine, Tali Nir, Moshe Laudon, Nava Zisapel, Prolonged‐release melatonin improves sleep quality and morning alertness in insomnia patients aged 55 years and older and has no withdrawal effects, 21 November 2007, Journal of Sleep Research (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1365-2869.2007.00613.x), [7] Remy Luthringer, Muriel Muzet, Nava Zisapel, Luc Staner, The effect of prolonged-release melatonin on sleep measures and psychomotor performance in elderly patients with insomnia, PubMed, 2009 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19584739/).