Lipozomal D3 K2 Magneziu Hypernatura®

118 lei

Tehnologie patentată care asigură absorbția până la 99% a vitaminelor D3/K2 și a mineralului magneziu direct în celulele organismului.

  • Biodisponibilitate maximă
  • Formulă lipozomală brevetată
  • Ideal pentru suplimentarea zilnică
  • Conține doar ingrediente naturale, fără aditivi, coloranți, alcool

Combinația vitaminelor D3 și K2 cu magneziu crește absorbția și aportul de calciu în oase, contribuie la gestionarea normală a energiei și are o influență pozitivă asupra funcționării sistemului nervos, sistemului imunitar, endocrin, cardiovascular, în prevenirea mutației celulare și în reglarea răspunsului inflamator.

Stoc Epuizat

Stoc epuizat

Categorie:
 

Descriere

DESCRIERE

Formulă lipozomală originală LipoCellTech™, obținută printr-un proces patentat de alcătuire naturală a lipozomilor. Tehnologia LipoCellTech™ a fost dezvoltată, perfecționată și implementată în decursul a peste 10 ani de studii și cercetări de laborator și se remarcă prin procesul unic, complet natural, de obținere a lipozomilor fără utilizarea temperaturilor mari, a presiunilor înalte, fără adăugarea de solvenți, conservanți, arome sau alte ingrediente inactive. Metoda naturală permite obținerea unor lipozomi cu stabilitate înaltă, cu o dimensiune optimă a particulelor lipozomale, care variază între 60 și 172 nm, conferindu-le astfel absorbția celulară maximă.

Vitamina D3 (colecalciferol) este un hormon liposolubil care face parte dintre numeroșii nutrienți de care organismul are nevoie pentru a-și menține sănătatea. Producția sa în corp este un proces complex care necesită expunerea directă a pielii la lumina soarelui. Vitamina D are un rol vital în absorbția și metabolismul calciului și fosforului în organism [1]. Aceste procese sunt cruciale pentru sănătatea osoasă și a dinților, prevenind osteoporoza la vârstnici și rahitismul la copii. De asemenea, este recomandat femeilor însărcinate și care alăptează să-și mărească aportul de vitamina D3 datorită transmiterii vitaminei de la mamă la copil [1,2,6,7]. Mai mult, deficitul de vitamina D3 este asociat cu un sistem imunitar slăbit, cu forță musculară redusă [2] și cu simptomele sindromului premenstrual [3].

Atenție la deficiența vitaminei D3

Există mai mulți factori care pot afecta capacitatea organismului de a obține cantități suficiente de vitamina D3 prin expunerea la soare. Printre aceștia se numără poluarea aerului, aplicarea cremelor cu factor de protecțe, activitățile zilnice petrecute în interior, locuirea în orașe mari unde clădirile înalte blochează lumina soarelui, pigmentul mai închis al pielii (cu cât nivelurile de melanină sunt mai mari, cu atât producția de vitamina D este mai mică) [2,5]. De asemenea, în sezonul rece, când ziua este mai scurtă, contactul direct cu razele soarelui se diminuează și mai mult [4]. Sursele existente de Vitamina D3 în alimente precum fructele de mare, peștele sau gălbenușul de ou asigură cantități prea mici pentru acoperirea necesarului zilnic.

Tot mai mulți oameni la nivel mondial sunt diagnosticați cu valori deosebit de reduse ale vitaminei D3. Marea majoritate a bolnavilor de cancer și a celor cu imunitatea scăzută au deficit de vitamina D3.

Simptomele deficienței de vitamina D, la adulți, includ oboseala, dureri inexplicabile, o stare generală proastă, dureri osoase sau musculare severe, slăbiciune care poate provoca greutate la urcarea scărilor sau ridicarea de pe scaun, mers greoi, fractura de stres, în special la nivelul picioarelor, bazinului sau șoldurilor, căderea părului, vulnerabilitate crescută la răceli și afecțiuni virale.

La copiisimptomele deficitului de vitamina D includ dureri sau sensibilitate osoasă, deformări dentare, dezvoltare lentă, oase fracturate cu ușurință, crampe musculare, statură mică și deformări scheletice, precum rahitismul, imunitate slăbită.

Vitaminele D3 și K2 lucrează în echipă

Vitaminele D3 și K2 acționeaza în sinergie, ajutând la transportul eficient al calciului în oase și dinți. Una dintre principalele funcții ale vitaminei D este menținerea unor niveluri adecvate de calciu în sânge. Vitamina K2 menține densitatea osoasă prin activarea osteocalcinei, proteină răspunzătoare de absorbția calciului în oase și dinți. De asemenea, Vitamina K2 activează proteina GLA de matrice, care previne acumularea calciului în țesuturile moi, precum rinichii sau vasele sanguine.

Așadar, vitamina D3 facilitează absorbția calciului în sânge, iar vitamina K2 activează proteinele care eficientizează transportul calciului și al mineralelor, legând calciul de oase. Fără sinergia vitaminelor D3 și K2, calciul nu poate ajunge la oase și dinți.

Vitamina K2 prezentă în complexul Lipozomal D3 K2 Magneziu este cu lanț lung, denumită Menaquinona-7 care, în această formă, prezintă o mai mare activitate la om, comparativ cu vitamina K2 sub forma MK-4. Eficacitatea mărită a formei MK-7 se datorează biodisponibilității mai bune și timpului de acțiune mai mare comparativ cu alți omologi. Pentru activarea carboxilării osteocalcinei (modalitatea prin care calciul poate ajunge în oase) este necesară o doză minimă de 45 µg / zi de Vitamina K2 sub forma MK-7; în cazul MK-4 este nevoie de o doză minimă de 1500 μg / zi.

Echilibrul D3 K2 Magneziu

Relația mineralului magneziu cu vitaminele D3 și K2 este absolut necesar să se mențină în echilibru [10]. Magneziul este folosit de către organism în toate procesele bio-chimice în care sunt implicate cele două vitamine. O cantitate prea mare de vitamina D3 poate cauza o deficiență de magneziu dacă acesta nu este obținut în cantitate suficientă din alimentație sau dacă nu este suplimentat în raport optim cu vitamina D3 și K2. Vitamina D3 ajută la absorbția intestinală a calciuluivitamina K2 asigură transportul calciului către oase, iar magneziul facilitează acest proces și micșorează timpul necesar desfășurării lui.

Magneziul este un mineral cu multiple atribute în organism, implicat în peste 300 de reacții enzimatice și în mai mult de 600 de reacții celulare. Este necesar în transmiterea impulsurilor nervoase, a funcționării normale a mușchilor, sinteza proteinelor, controlul glicemiei, reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, cu rol esențial în producerea ADN-ului și transformarea alimentelor în energie.

Biodisponibilitatea vitaminei D3 depinde de magneziu. Enzimele (din ficat și rinichi) care permit metabolismul vitaminei D3 nu pot funcționa fără cantități suficiente de magneziu pe care să le folosească. Mai multe informații despre magneziu în formă lipozomală naturală sunt disponibile aici: LIPOZOMAL MAGNEZIU HYPERNATURA®

Lipozomii sporesc absorbția și sunt capabili să protejeze substanțele nutritive astfel încât să nu fie distruse și să se piardă în procesul digestiv [8]. Aceste avantaje combinate duc la o biodisponibilitate maximă a întregului complex sinergic D3 K2 Magneziu, nefiind necesară administrarea de doze mari zilnice.

Complexul sinergic Lipozomal D3 K2 Magneziu contribuie la:

  • mineralizarea masei osoase și la absorbția calciului la nivel intestinal;
  • stimularea reabsorbției calciului din rinichi;
  • sănătatea generală a oaselormușchilor și dinților;
  • prevenirea osteoporozei;
  • menținerea integrității țesutului muscular;
  • reglarea răspunsului inflamator;
  • echilibrul formării osoase și resorbției osoase;
  • prevenirea calcificării inimii și a vaselor de sânge;
  • prevenirea dezvoltări bolilor cardiovasculare;
  • reducerea riscului de diabet zaharat tip 2;
  • îmbunătățirea și susținerea funcției hepatice;
  • prevenirea steatozei hepatice;
  • menținerea colesterolului în limitele normale;
  • susținerea metabolismului energetic firesc;
  • prevenirea oboselii cronice;
  • consolidarea sistemului imunitar;
  • prevenirea și susținerea organismului în cazul infecțiilor respiratorii virale acute;
  • prevenirea mutațiilor celulare;
  • funcționarea normală a sistemului nervos;
  • reducerea oboselii și extenuării;
  • îmbunătățirea calității somnului;
  • prevenirea și combaterea afecțiunilor neurologice;
  • diminuarea riscului de accident vascular cerebral;
  • procesele de diviziune celulară și producere de ADN;
  • menținerea sănătății pielii și elasticității pielii, prevenind formarea de riduri;
  • susținerea proceselor naturale de vindecare ale organismului;

Care este legătura dintre vitamina D3 și cancer?

Mai multe studii științifice au arătat o corelație puternică între vitamina D3 și cancer. Deficitul de vitamina D3 este adesea asociat cu un risc crescut de apariție a diferitelor tipuri de cancer precum cancerul de sân, ovarian, prostată și colon [8]. Îmbunătățirea stării nutriționale a calciului și a vitaminei D3 reduce semnificativ riscul de cancer la femeile aflate în postmenopauză. [9]

LipoCellTech™

Vitamine minerale, extracte naturale în formă de pudră lipozomală pură3 atribute lipozomale

Absorbția suplimentelor lipozomale este de 20 de ori mai mare decât în cazul suplimentelor clasice. Tehnologia brevetată LipoCellTech™, Marea Britanie, distribuită exclusiv în România sub brandul Hypernatura®, permite obținerea unei forme unice, naturale, de lipozomi, fără utilizarea temperaturilor și a presiunilor înalte, fără solvenți sau adăugare de alcoolarome sau alte ingrediente inactive.

Cele mai cunoscute metode de producere a suplimentelor lipozomale utilizează temperaturi și presiuni înalte, sau substanțe chimce. Din cauza acestui motiv ingredientele active nu rămân intacte.

Tehnologia de încapsulare lipozomală LipoCellTech™ permite obținerea lipozomilor printr-o metodă naturală și unică în lume.

  • Moleculele lipozomale au stabilitate și biodisponibilitate ridicate;
  • Nu necesită adăugarea alcoolului și a substanțelor chimice pentru conservare;
  • Metoda unică, brevetată în SUA, nu necesită utilizarea temperaturilor înalte și a presiunilor ridicate;
  • Capsulele sunt condiționate în flacon de sticlă brună (singura soluție de ambalare care păstrează nealterate calitățile produsului și nu influențează proprietățile acestuia);
  • Gustul este neutru, fără arome adăugate, iar capsulele sunt foarte ușor de administrat.

Majoritatea suplimentelor sub formă de comprimate, capsule sau pudră, sunt foarte puțin absorbite de către corp. Ele sunt distruse în mediul intestinal înainte de a ajunge la destinație.

Prin învelișul fosfolipidic, vitaminele și mineralele lipozomale sunt protejate pe măsură ce înaintează prin stomac și intesitne. Microsfera lipozomală, alături de nutrienții pe care îi poartă în interiorul ei, ajunge intactă în fluxul sanguin, după care este absorbită direct în celulă.

Metoda folosită de LipoCellTech™ reproduce modelul naturii

Tehnologia brevetată copiază modul în care organismul obține natural propriile structuri lipozomale. Astfel corpul va recunoaște moleculele lipozomale ca fiind ale sale, asigurând un grad de absorbție ce depășește 95%. După livrarea ingredientelor active către celule, învelișul fosfolipidic din care este compus lipozomul se contopește cu peretele celular, fortificându-l și regenerându-l.

Procesul patentat de obținere naturală a lipozomilor a luat naștere dintr-un studiu atent al structurilor lipidice și dezvoltarea, în parcursul mai multor ani, de diferite metode de înfășurare a lipidelor în jurul unor enzime și molecule, astfel încât aceastea să poată fi studiate în mediul lor natural cu scopul obținerii de rezultate exacte.

Produsele lipozomale inovatoare ale LipoCellTech™ se remarcă prin compoziția lor pură. Metoda de producție asigură prezența ingredientelor pure, active și lipsa agenților de încărcare, antiaglomeranților sau a conservanților.

În parcursul întregului proces brevetat de producție se folosesc doar ingrediente selecționate pentru puritatea lor. Unitatea de producție este certificată GMP și respectă proceduri stricte de calitate. Fiecare etapă a procesului de fabricație este atent documentată și testată. Curățarea utilajelor de producție LipoCellTech™ este făcută exclusiv cu agenți de curățare organici.

Procesul de încapsulare lipozomală permite trecerea intactă a complexului sinergic de vitamine (D3, K2) și mineralul magneziu prin sistemul digestiv fără a fi afectat de sucurile gastrice, enzime digestive, săruri biliare, ducând nutrienții direct către celulele corpului. Chemotactismul funcționează într-un mod evident și permite lipozomilor să fie atrași de celulele umane prin faptul că sunt practic „bio-identici” și astfel eliberează ingredientele active, direct în celulă, în organele țintă. Acest proces oferă cel mai înalt nivel de biodisponibilitate.

Din păcate termenul lipozomal nu este protejat prin lege, astfel există și produse vândute ca fiind lipozomale dar formulele rezultate, de cele mai multe ori, nu prezintă stabilitate în tractul digestiv. Majoritatea formelor „liposolubile” se distrug rapid în procesul de digestie înainte de a avea loc absorbția lor, eliberând substanțele nutritive în intestinul subțire, de unde pot fi eliminate cu ușurință din corp și astfel nu există practic o diferență față de forma clasică.

De ce Lipozomal D3 K2 Magneziu Hypernatura®
  • Lipozomii sunt microsfere cu înveliș fosfolipidic identic cu cel al membranei celulare;
  • Tehnologie brevetată de obținere naturală a lipozomilor, fără aditivi chimici, solvenți organici, temperaturi ridicate sau presiuni înalte;
  • Stabilitatea mare a lipozomilor nu permite pierderea sau distrugerea substanței active pe tractul digestiv;
  • Dimensiunea maximă a lipozomilor purtători este de 172 nm;
  • Fosfolipidele sunt extrase doar din semințe de floarea soarelui provenite din culturi cu identitate protejată non-GMO;
  • Nu conține alergeni (soia) sau conservanți (alcool, sorbat de potasiu);
  • Absorbția și biodisponibilitatea nutrienților este maximă;
  • Lipozomii cedează vitaminele și magneziul direct în celule;
  • Fosfolipidele de înaltă puritate hrănesc și regenerează peretele celular;
  • Nu necesită doze mari pentru instalarea efectelor.
Administrare Lipozomal D3 K2 Magneziu Hypernatura®:

1 capsulă pe zi, cu apă, în timpul meselor, sau așa cum recomandă specialistul.

Compoziție per capsulă:

Magneziu citrat 400 mg (conține 60 mg magneziu), amestec lipozomal brevetat de fosfolipide ale acizilor oleic și palmitic din semințe de floarea soarelui provenite din culturi cu identiate protejată non-GMO 150 mg, Vitamina K2 (MK-7™) 80 µg (106%*), Vitamina D3 (cholecalciferol) 24 µg (480%*).

* Valoare nutrițională de referință conform Reg. UE 1169/2011

Nu conține: coloranți, conservanți, alcool, arome sintetice, zahăr, organisme modificate genetic, amidon, gluten, derivați din carne și lapte, drojdie, soia, sau alte ingrediente inactive.

Prezentare: flacon din sticlă brună (singura soluție de ambalare care păstrează nealterate calitățile produsului și nu influențează proprietățile acestuia) cu 30 capsule vegetale;

Producător: LipoCellTech™, Marea Britanie

Precauții:
Utilizarea de către femeile însărcinate sau care alăptează se poate face la recomandarea consultantului de specialitate;
Persoanele care suferă de afecțiuni renale, hipercalcemie, hipercalciurie sau care iau anticoagulante vor consulta specialistul înainte de utilizare;
A nu se lăsa la indemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, ferit de razele soarelui;
A nu se utiliza de către persoanele cu alergie la oricare dintre ingrediente;
A se păstra ferit de căldură și umiditate în ambalajul original,
Un supliment alimentar nu este un substitut pentru o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Certificat de notificare emis de Ministerul Sănătății prin CRSP Iași – seria AD nr. 1699/01.09.2020.

Unic importator și distribuitor pentru România SC HYPERFARM SRL

Referințe:

[1] Holick, M. F. (2006). Resurrection of vitamin D deficiency and rickets. The Journal of clinical investigation, 116(8), 2062-2072. [2] Holick, M. F. (2007). Vitamin D deficiency. New England Journal of Medicine, 357(3), 266-281. [3] Fatemi, M., Allahdadian, M., & Bahadorani, M. (2019). Comparison of serum level of some trace elements and vitamin D between patients with premenstrual syndrome and normal controls: A cross-sectional study. International Journal of Reproductive Biomedicine, 17(9), 647. [4] Wilson, L. R., Tripkovic, L., Hart, K. H., & Lanham-New, S. A. (2017). Vitamin D deficiency as a public health issue: using vitamin D 2 or vitamin D 3 in future fortification strategies. Proceedings of the Nutrition Society, 76(3), 392-399. [5] Durazo-Arvizu, R. A., Camacho, P., Bovet, P., Forrester, T., Lambert, E. V. et al. (2014). 25-Hydroxyvitamin D in African-origin populations at varying latitudes challenges the construct of a physiologic norm. The American journal of clinical nutrition, 100(3), 908-914. [6] Hollis, B. W., & Wagner, C. L. (2004). Vitamin D requirements during lactation: high-dose maternal supplementation as therapy to prevent hypovitaminosis D for both the mother and the nursing infant. The American journal of clinical nutrition, 80(6), 1752S-1758S. [7] Wagner, C. L., Hulsey, T. C., Fanning, D., Ebeling, M., & Hollis, B. W. (2006). High-dose vitamin D3 supplementation in a cohort of breastfeeding mothers and their infants: a 6-month follow-up pilot study. Breastfeeding Medicine, 1(2), 59-70. [8]: wbgrant@infi.net; An estimate of premature cancer mortality in the U.S. due to inadequate doses of solar ultraviolet-B radiation. Cancer 2002 Mar 15;94(6):1867-75. [9]: Lappe JM, Travers-Gustafson D, Davies KM, Recker RR, Heaney RP. VITAMIN D and calcium supplementation reduces cancer risk: results of a randomized trial.2007 Jun;85(6):1586-91. [10] Anne Marie Uwitonze, BDT, MS; Mohammed S. Razzaque, MBBS, Ph.D. (2018). Role of Magnesium in Vitamin D Activation and Function. The Journal of the American Osteopathic Association, March 2018, Vol. 118, 181-189. [11] Akbarzadeh, A., Rezaei-Sadabady, R., Davaran, S., Joo, S. W., Zarghami, N., et al. (2013). Liposome: classification, preparation, and applications. Nanoscale research letters, 8(1), 102. [12] Chaves, M. A., Oseliero Filho, P. L., Jange, C. G., Sinigaglia-Coimbra, R., Oliveira, C. L. P. et al. (2018). Structural characterization of multilamellar liposomes coencapsulating curcumin and vitamin D3. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 549, 112-121.

lipozomal caracteristici