Ce trebuie sa stiti despre SLS!

Putem afirma că în zilele noastre mulți oameni suferă de diverse probleme de piele, inclusiv un prieten al meu.

Mai multe studii au constatat că fiecare a treia persoană are o problemă a pielii.

Este foarte surprinzător pentru mine că fiecare a treia persoană poate suferi de eczeme, urticarie, psoriazis și rozacee sau poate avea o piele extrem de uscată, din care fără un tratament adecvat se pot dezvolta eczeme.

Acum trei săptămâni, un prieten de-al meu mi-a arătat picioarele, care erau atât de uscate încât fuseseră foarte crăpate. I-am dat unul dintre produsele noastre, gel de duș și i-am spus să-l încerce.
Ieri seară ne-am întâlnit din nou. Mi-a arătat fericit că rănile au fost vindecate.

Trebuie să remarcăm că, în multe cazuri, ar trebui să fie necesară o schimbare a stilului de viață, însă de data aceasta aș face referire numai la efectele necorespunzătoare sau preventive ale produselor cosmetice.
Problemele de piele nu sunt fatale, cu toate acestea, ele pot scădea simțul confortului și al încrederii. Să recunoaștem: nu este așa de frumos dacă cei dragi sunt reticenți în a avea contact fizic cu noi din cauza problemelor noastre de piele.

Deci, știi motivul principal pentru care pielea prietenului meu era extrem de uscată?

Trebuie să ne întoarcem la ceea ce am învățat în ultimul an al școlii primare. Cel mai important rol al pielii este de a proteja organismul de expunerile externe. Acesta este motivul pentru care produce sebum, care este pentru protejarea pielii de a se usca. Dacă îndepărtăm acest strat zilnic, folosind geluri de duș agresive și șampoane care conțin SLS și alte substanțe chimice, producția de sebum poate deveni subactivă sau supraactivă, astfel încât pielea, inclusiv scalpul, poate deveni extrem de uscată sau gras.

Nu spun că nu trebuie să ne curățăm, dar contează ce folosim pentru asta.

Ce sunt SLS și alte substanțe similare?

Termenul Sodium Laury Sulfate și alte denumiri pot fi găsite pe eticheta produselor. Ele au același înțeles, dar ar fi plictisitor și va lua prea mult timp pentru a le lista pe toate.

Se folosește pentru curățarea industrială și pentru îndepărtarea uleiului de motor deoarece este un compus eficient pentru degresare. Simți contrastul? Ar trebui să folosim un surfactant agresiv de curățare? Suntem atât de murdari încât trebuie să-l folosim? Problema este că institutele care pot aproba certificarea produselor naturale permit utilizarea versiunii mai slabe a acestei substanțe. Cu alte cuvinte, atunci când credeți că ați cumpărat un produs bun deoarece gelul de duș sau șamponul este natural, este posibil să fiți înșelați.

Aceasta nu este altceva decât afacere. Este o afacere deoarece producătorii și comercianții pot obține mai mult profit prin vânzarea acestui agent tensioactiv și în același timp, este încă destul de ieftin încât să nu vă simțiți incomod în momentul plății.

Ei vând produse care conțin SLS, în ciuda faptului că cercetarea științifică a demonstrat că este o substanță puternică iritantă pentru piele.

Iritația pielii apare în curând când este utilizată într-o concentrație mai mare și bineînțeles, mai lent când este aplicată într-o concentrație mai mică. Este important să subliniem acest lucru deoarece avem contact cu această substanță de câteva ori pe zi, deoarece se găsește în detergent de rufe, pastă de dinți, lichide de spălat, geluri de duș, șampoane și produse de curățat. Nu e de mirare dacă pielea noastră se îmbolnăvește.

Trebuie să fim atenți și cu produsele pentru îngrijirea pielii pentru bebeluși. Copiii mici au pielea subțire și atunci când stau în apă caldă, porii lor de piele se dilată. În timp ce se îmbăiază prin diferite produse cosmetice, intră în pielea lor diverse substanțe nedorite.

Prietenul meu este fericit acum când folosește un gel de duș care nu dăunează protecției pielii, nu-i usucă pielea și nici nu-l irită.

Yamuna și cu mine lucrăm pentru ca toată lumea să se simtă confortabilă în pielea lor.